sluit

Hidden Figures

Film

Hidden Figures vertelt het ongelooflijke en waargebeurde verhaal van de drie Afro-Amerikaanse vrouwen Katherine Johnson, Dorothy Vaughn en Mary Jackson. Terwijl de strijd om raciale gelijkheid nog gaande was, waren zij al werkzaam bij NASA.

De dames waren het meesterbrein achter een van de meest bijzondere en grootste operaties in de universele geschiedenis: de lancering van astronaut John Glenn in de ruimte. De hele wereld werd door deze gebeurtenis in beweging bracht: het betekende de winst van de Verenigde Staten van de space race tegen de Sovjet Unie. Dit alles zorgt voor een hernieuwde, positieve mindset in de Verenigde Staten. Het trio staat symbool voor het nastreven van grootse dromen, ongeacht ras of geslacht.

Hidden Figures werd genomineerd voor de Oscars Best Motion Picture of the Year en Best Writing, Adapted Screenplay. Octavia Spencer won de Academy Award voor Best Performance by an Actress in a Supporting Role voor haar rol als Dorothy Vaughn. Spencer stelt zelf dat het haar vooral gelukt is om zo’n performance neer te zetten, omdat ze zich sterk verbonden voelde me het karakter en niet kon geloven dat het verhaal van Dorothy Vaugh en de andere vrouwen niet veel bekender was. Ze heeft een favoriete zin in de film en deze vat het positieve en krachtige motto van de vrouwen prachtig samen: “No one can tell you that you’re better than anyone else, and no one can tell you that you’re less than anyone else.”

Voorafgaand aan de late avondvertoning van Hidden Figures vertonen we in samenwerking met GoShort de voorfilm A Story About My Eyes.

 • Hidden Figures is historische film met vleugje Disney-sentiment
  de volkskrant
 • Boeiend
  filmtotaal
 • Theodore Melfi houdt het vriendelijk en gemoedelijk
  de filmkrant
 • Haalt een vergeten geschiedenis naar boven
  het parool

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden