sluit

High Life

Film

Monte is een van de vele gevangenen in de dodencel die de keuze kregen om af te zien van hun straf door mee te werken aan een ruimtemissie zonder retour.

Door zijn dochter Willow, die geboren is op het schip, ervaart Monte voor het eerst onvoorwaardelijke liefde. Maar het grimmige lot van de crew en de obsessieve pogingen van de enige aanwezige scheepsarts om hen als proefdieren te gebruiken maken de reis een duistere en steeds gewelddadigere expeditie. Samen naderen vader en dochter hun bestemming – het zwarte gat waarin tijd en ruimte ophouden te bestaan.

Claire Denis toont met sci-fi thriller High Life dat ze een verhaal neer kan zetten wat genres ondermijnt. Ondanks dat behoudt ze de essentie van het verhaal en weet ze op een fascinerende manier de vraag voor te leggen hoe iemand zijn mensheid behoudt in de ruimte. Robert Pattinson, Juliette Binoche, André Benjamin en Mia Goth spelen de hoofdrollen in deze mysterieuze en spannende sci-fi thriller. Na de wereldpremière op het Toronto International Film Festival kreeg de film, met een soundtrack van Denis’ vaste componist Stuart A. Staples (Tindersticks), juichende reacties van de internationale pers.

 • Orgasmische schittering in de diepste ruimte met Robert Pattinson
  The Guardian
 • Zonder dure visual effects vertrouwt Denis volkomen op de fantasie van de kijker.
  VPRO Cinema
 • Krachtvoer voor de avontuurlijke filmkijker: geen rem te bekennen, geen idee is te gek
  de Volkskrant
 • Dit is een film die groots wil zijn en daar ook in slaagt
  Trouw
 • De kijker raakt gebiologeerd door de informatiestroom, die gaandeweg steeds meer intrigeert
  Algemeen Dagblad
 • Een bijna hypnotiserend drama over isolatie en uitzichtloosheid, over oerdriften en instincten
  De Telegraaf
 • Buitengewoon intrigerend
  NRC

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden