sluit

Hope Gap

Film

William Nicholson’s familiedrama Hope Gap is een verhaal over een moeder, een vader en een zoon, die elk op hun eigen manier proberen om te gaan met het uiteenvallen van het gezin.

Grace (Annette Bening) en Edward (Bill Nighy) wonen in een klein dorp bij de klif van Hope Gap en zijn 29 jaar getrouwd. Als hun zoon Jamie (Josh O’Conner) een weekend komt logeren vertelt zijn vader hem dat hij van plan is om nog dezelfde dag zijn moeder te verlaten na een huwelijk van 29 jaar. Het eens zo hechte gezin wordt nu geconfronteerd met een nieuwe situatie waarin emoties als ongeloof, woede, onmacht maar ook hoop elkaar kruisen. Er is geen gemakkelijk antwoord, geen eenvoudige oplossing, uiteindelijk is het een verhaal van overleven.

Hope Gap van Britse filmmaker William Nicholson (Elizabeth: The Golden Age, Breathe) ging in wereldpremière tijdens het Toronto International Film Festival in september 2019. Nicholson is ook schrijver van fantasy verhalen, romans en theater.

VOORFILM – WE GOT YOUR BACK
Bij de vertoningen van Hope Gap om 21.00 uur vertonen we de voorfilm We Got Your Back (2014) van Viktor Hertz in samenwerking met Go Short.

Tegenwoordig is er heel veel waar je je schuldig om kunt voelen. Natuurlijk, we geven allemaal om het milieu, maar wees eerlijk, wil je niet gewoon alle rommel in dezelfde afvalbak gooien? Wat als er een eenvoudige service is waarmee je je schuld kunt afkopen met een maandelijkse incasso?

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden