sluit

Hors normes

Film

Hors normes is de nieuwe film van de makers van Intouchables; het regisseursduo Éric Toledano en Olivier Nakache. De film vertelt het bijzondere verhaal van twee goede vrienden die zich met hart en ziel inzetten voor autistische kinderen, die zonder hen geen plek zouden hebben in de maatschappij. Hors normes is nu bij ons te zien.

Al meer dan 20 jaar runt Bruno een opvang voor autistische kinderen die nergens anders terecht kunnen. Wanneer ouders en zorginstellingen het echt niet meer weten, geeft Bruno hen een thuis. Zijn goede vriend Malek leidt met zijn organisatie jongeren uit moeilijke buurten op tot begeleiders van deze kinderen. Tijdens dit traject wisselen humoristische en confronterende situaties zich af en ontstaan er bijzondere vriendschappen.

Regisseurs Toledano en Nakache zijn bekend door hun succesfilms Les Intouchables, Samba en C’est la vie. Hun nieuwste film, Hors Normes, is de meest persoonlijke tot nu toe. Vier jaar geleden maakten de regisseurs een TV-documentaire over de twee vrienden Stephane Benhamou en Daoud Tatou, maar merkten toen dat hun verhaal te bijzonder was voor het kleine scherm. Het resultaat is Hors Normes, een oprechte film met een inspirerende boodschap, ijzersterk gespeeld door acteurs Vincent Cassel en Reda Kateb.

 

  • Goed gespeeld en steekt slim in elkaar.
    De Volkskrant
  • De optimistische toon is bijzonder aanstekelijk.
    VPRO Cinema
  • De lach en de traan wisselen elkaar moeiteloos af in een film die het hart op de juiste plek heeft.
    Filmtotaal

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?