sluit

Hotel de grote L

Film
Junior

Kos is twaalf jaar en woont samen met zijn vader en drie zussen in hun familiehotel aan zee: Hotel de Grote L. Als hun vader in het ziekenhuis belandt, zijn de kinderen plots verantwoordelijk voor het hotel.

Kos is nu de man in huis en probeert de leiding te nemen, maar dit loopt helemaal mis. Hij kan niet goed samenwerken met zijn zussen, want hij begrijpt niets van meisjes en zij ook niet van hem. De zaken gaan steeds slechter en als Kos het hotel wil redden zit er niets anders op dan zich te verkleden als een meisje om mee te doen aan de Miss Beach Verkiezing. Zijn jongere zusje is te jong en de andere zussen zijn te oud. Kos heeft het er niet makkelijk mee, want tegelijkertijd probeert hij in het voetbalteam te komen én hij probeert het mooiste meisje van de wereld, Isabel, verliefd op hem te laten worden. En hoe kan dit nu allemaal tegelijk?

Hotel de Grote L is een verfilming van het gelijknamige boek van Sjoerd Kuyper. Dit boek kreeg in 2015 de Zilveren Griffel en werd door de Volkskrant uitgeroepen tot beste jeugdboek van het jaar. De film is geregisseerd door Ineke Houtman. Dit is haar vierde samenwerking met Sjoerd Kuyper. Ze maakten samen onder andere Mijn opa de bankrover (2010) en Toen was geluk heel gewoon (2014). De cast van Hotel de Grote L wordt gevormd door grote namen uit de Nederlandse tv- en filmwereld. Kos wordt gespeeld door de jonge en veelbelovende Julian Ras, die eerder te zien was in Meesterspion (2016) en Alleen op de wereld (2006). De rol van de vader van de kinderen wordt vertolkt door Frank Lammers, die we onder andere kennen van zijn rol in de film Nachtrit (2006), waarvoor hij een Gouden Kalf won. Oudste zus Libbie wordt gespeeld door Abbey Hoes. Haar kennen we van haar rol met een Gouden Kalf bekroonde hoofdrol in NENA (2014) en van Petticoat (2016).

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden