sluit

Hotel Mumbai

Film

Vanaf donderdag 2 mei vertonen wij de aangrijpende biografische thriller Hotel Mumbai. Anthony Maras vertelt het waargebeurde verhaal van de gruwelijke aanslag op het Taj Mahal Palace Hotel in India. Eén van de hoofdrollen wordt vervuld door Oscargenomineerde acteur Dev Patel (Slumdog Millionaire).

26 November 2008, Arjun (Dev Patel) meldt zich aan het begin van de dag op zijn werk als ober in het Taj Mahal Palace Hotel. Ze verwachten belangrijke gasten, waaronder de Iraans-Britse erfgename Zahra en haar Amerikaanse man David en hun zoon Cameron. Maar die avond ontketent een groep terroristische Pakistanen een aanval op twaalf verschillende plekken in Mumbai, waaronder het hotel. Gedurende 68 uur zitten honderden mensen gevangen in het hotel en vechten ze voor hun leven als blijkt dat de commando’s te ver weg zijn om op korte termijn te helpen. De plaatselijke politie grijpt in en het hotelpersoneel stelt zelfs in deze verschrikkelijke omstandigheden de veiligheid van hun gasten voorop.

Hotel Mumbai is het nieuwste werk van gevierd regisseur Anthony Maras. De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal en de documentaire Surviving Mumbai. Maras won twee awards met deze beklemmende thriller, waaronder de Audience Award voor Best Feature op het Adelaid Film Festival. Maras won al eerder awards zijn eerste twee speelfilms Azadi (2005) en The Palace (2011). Met Oscar genomineerd acteur Dev Patel heeft Maras een geliefd acteur aan zijn cast toe weten te voegen. Patel is onder meer bekend van Slumdog Millionaire en Lion.

  • Extreem meeslepende thriller
    NRC
  • Zenuwslopende, bijzonder gewelddadige thriller
    de Volkskrant

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden