sluit

How to Blow Up a Pipeline

Film

In How to Blow Up a Pipeline ontdek je het actuele verhaal over de strijd tegen de klimaatcrisis. Klimaatactiviste Xochitl richt zich samen met een groep gelijkgestemden op een gewaagde missie, het opblazen van een oliepijpleiding.

Klimaatactiviste Xochitl (Ariela Barer) is recentelijk wees geworden, nadat een extreme hittegolf haar moeder het leven heeft gekost. Ontgoocheld door hoe weinig verandering haar strijd tegen de klimaatcrisis teweeg lijkt te brengen, keert ze zich naar sabotage en vernieling van milieu-onvriendelijke eigendommen zoals auto’s en jachten. Samen met een groep gelijkgestemden gaat ze op een gewaagde missie om hun protesten naar een hoger plan te tillen: het opblazen van een oliepijpleiding in West-Texas.

Boekverfilming

How To Blow Up a Pipeline is een uiterst actuele eco-thriller vermomd als heistfilm, die aanvoelt als een New Hollywood nagelbijter uit de jaren ‘70. De film ging in première tijdens het filmfestival van Toronto en is gebaseerd op het controversiële, gelijknamige non-fictieboek van Andreas Malm.

  • Veel meer dan alleen klimaatacitvisme
    VPRO Cinema
  • Uitstekend geacteerde en zenuwslopende ecothriller
    de Volkskrant
  • Explosively Tarantino-esque eco thriller
    The Guardian

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?