sluit

How to meet a Mermaid

Film

In 2000 keerde Lex Schrijber niet terug van een duikvakantie in Egypte. Op het strand aan de Rode Zee lagen zijn kleren en duikersmes opgestapeld.

Voor filmmaker Coco Schrijber een onofficieel bewijs dat haar broer Lex een dramatische keuze had gemaakt, want een duiker duikt nooit zonder mes. Vijftien jaar later keert Coco Schrijber terug naar deze plek, om erachter te komen wat er precies is gebeurd. Beelden van haar zoektocht worden afgewisseld met schitterende zeegezichten die zowel de schoonheid als de verwoestende kracht van het water tonen. Het persoonlijke perspectief wordt verbreed door het te verbinden met het relaas van de Mexicaanse surfer Miguel die een vlucht over zee voorbereidt en de tragedie rondom Rebecca die van een cruiseschip verdween.

How to meet a Mermaid is een documentaire van Coco Schrijber over de schoonheid en verwoestende kracht van de oceaan. Zoals in voorgaand werk (First Kill en Bloody Mondays & Strawberry Pies) kiest Schrijber voor een gelaagde, essayistische aanpak, met een rijke soundtrack waarop de stem van de oceaan afwisselend verleidt en afstoot. De actrice Sofie Gråbøl (The Killing) vertolkt de stem van de oceaan. How to meet a Mermaid draaide eerder in aanwezigheid van Coco Schrijber op IDFA@LUX.

How to meet a Mermaid is ook te zien via Filmthuis.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden