sluit

I Am Greta

Film
Picl

I Am Greta is een bijzonder roerende documentaire over Zweedse klimaat-activist Greta Thunberg, waarin haar persoonlijke verhaal achter de bekende nieuwsfeiten belicht wordt.

Het verhaal begint met een 15-jarige scholier die elke vrijdag staakt van school en voor het Zweedse parlement gaat zitten. Ze doet dit zodat de Zweedse regering de klimaatcrisis op haar agenda zet. Hoewel haar actie eerst weinig invloed heeft, beginnen in de loop van de weken steeds meer leerlingen zich bij haar aan te sluiten. Greta besloot om op te komen voor het klimaat nadat ze depressief was geworden na het zien van een film op school over hongerige ijsberen, orkanen en droogte. Wanneer ze inziet dat zij hier iets aan kan doen als ze actie onderneemt, bloeit ze weer op. Het verhaal van Greta Thunberg is een verhaal dat zo uit een Hollywoodfilm lijkt te komen en komt tot een climax wanneer ze op een zeiltocht gaat om de VN-conferentie in New York te kunnen bezoeken.

Dit is niet de eerste keer dat Thunberg in de bioscoop te zien is. Zij werd eerder ook gevolgd als deel van de documentaire The Forum, over het World Economic Forum dat elk jaar in Zwitserland gehouden wordt.

  • Intieme film over de grootste kwestie van onze tijd
    NRC
  • De documentaire neemt ons mee naar plaatsen waar geen andere camera’s geweest zijn
    VPRO Cinema

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?