sluit

Film & Gesprek – Ich Bin Dein Mensch | InScience

Film
Filmspecials

De amusante tragikomedie Ich Bin Dein Mensch vertelt het verhaal over de sceptische wetenschapper Alma die voor haar werk gaat samenwonen met Tom, een levensechte robot die is ontworpen om aan al haar behoeften te voldoen.

Ze moet drie weken lang samenwonen met een levensechte robot, die volledig op haar persoonlijke behoeftes en karakter is afgestemd. En zo ontmoet Alma Tom, het mechanische equivalent van haar perfecte levenspartner, die tot het absolute uiterste zal gaan om haar gelukkig te maken.
Anders dan veel films over kunstmatige intelligentie is Ich Bin Dein Mensch geen sciencefictionfilm over een robot die de macht van de mens overneemt. Wat begint als een geestige romantische komedie, wordt gaandeweg ook een intelligent drama rond filosofische levensvragen over geluk en relaties. In hoeverre mag de wetenschap ons geluk en menselijke interactie beïnvloeden?

Nagesprek

Na de film is een gesprek met Anco Peeters, filosoof en onderzoeker in de kunstmatige intelligentie, en Patricia Huijbers Koenders, eigenaresse van relatiebureau Date & Match en al meer dan tien jaar actief als matchmaker en datingcoach. Onder leiding van Rob van den Bergh van InScience gaan zij in gesprek over de rol van technologie in de liefde. Eindeloos veel datingsites, seksrobots, algoritmes die matches voor je filteren en virtual reality dates… gaat de liefde een on demand product worden? En moeten we dat eigenlijk wel willen?

Deze filmspecial is in samenwerking met InScience.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?