sluit

IDFA

Film
Festival
IDFA 2019

Op zaterdag 30 november en zondag 1 december 2019 vertonen we de een selectie van de nieuwste documentaires die tijdens het International Documentary Filmfestival Amsterdam (IDFA) in (wereld)première gaan.

Elf films verdeeld over twee dagen; het hele weekend geniet je van het beste van IDFA 2019. Ga van een aangrijpend verhaal van de oorlog in Syrië naar een kijkje in het leven van Toni Morrison, van een poëtisch portret van politiek en natuur in Chili, tot het leven van een mijnwerker. De documentaires zijn divers en bieden ieder een ander perspectief op de werkelijkheid.

Hoe is het om als jong Javaans meisje op de vlucht te gaan voor een gedwongen huwelijk? Wie was de muze waar Leonard Cohen zijn teksten over schreef? Kan de particuliere bewoner nog aan een woning komen nu grote bedrijven alle panden opkopen? Hoe beleefde Robbie Robertson het succes van The Band? En waarom zijn de slachtoffers van de grote brand in Bucharest aan hun lot over gelaten door het ziekenhuis? De documentaires die we vertonen tijdens IDFA nemen je over de hele wereld mee en bieden antwoorden, of roepen soms nog meer vragen op…

PROGRAMMA

Zaterdag 30 november
12.00 uur – La Cordillere de los suenos
14.00 uur – Collective
14.00 uurAndrey Tarkovsky: A Cinema Prayer
16.30 uur – The Cave
18.45 uur – Push + debat i.s.m. Radboud Reflects
22.00 uur – Once Were Brothers: Robbie Robertson and The Band

Zondag 1 december
11.00 uur – Toni Morisson: The Pieces I Am
13.30 uur – For Sama
15:45 uur – Erde + debat i.s.m. Radboud Reflects
17.15 uur – Marianne & Leonard: Words of Love
19.30 uur – Ze noemen me Baboe + Q&A met de regisseur i.s.m. IndoFILMCafé

KAARTVERKOOP
De online kaartverkoop is gestart! Vanaf maandag 25 november zijn kaarten ook te koop aan de kassa. Voor alle documentaires zijn losse kaarten verkrijgbaar. Van plan om meerdere documentaires te bezoeken? Word Vriend van LUX en ontvang € 3,00 korting op alle filmvertoningen. De Cineville pas is geldig tijdens IDFA.

ENGELSE TAAL & ONDERTITELING
Alle documentaires van IDFA zijn in het Engels gesproken of Engels ondertiteld.

ENGLISH LANGUAGE & SUBTITLES
Saturday the 30th of November and Sunday the 1st of December, we screen eleven of the newest documentaries that will have their premiere at the IDFA (International Documentary Festival Amsterdam). All documentaries are spoken in or will be subtitled in English. The programme will be announced on the 5th of November and tickets will then be available for online purchase.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden