sluit

Idiot Prayer – Nick Cave Alone at Alexandra Palace

Film
Specials

Idiot Prayer – Nick Cave Alone at Alexandra Palace is een heerlijk rustgevende concertfilm van de Australische singer-songwriter Nick Cave.

Deze concertfilm toont Nick Cave achter een piano in zijn eentje in Alexandra Palace in Londen. De film werd in juni 2020 opgenomen, toen het Verenigd Koninkrijk langzaam uit de lockdown kwam, als reactie op de beperkingen en isolatie van de maanden ervoor. Een blijvende herinnering aan deze vreemde en onzekere tijden. De setlist varieert van vroege Bad Seeds en Grinderman nummers tot werk van het meest recente Nick Cave & the Bad Seeds album Ghosteen. Unieke akoestische uitvoeringen van liedjes als Into My Arms, The Mercy Seat, Higgs Boson Blues en Girl in Amber, in de stille grandeur van het Alexandra Palace.

Het optreden werd gefilmd door de bekroonde cameraregisseur Robbie Ryan (The Favourite, Marriage Story, American Honey) in de prachtige West Hall van Alexandra Palace, Londen. De montage is van de hand van Nick Emerson (Lady Macbeth, Emma, Greta). De muziek werd opgenomen door Dom Monks.

  • Fraai camerawerk van Robbie Ryan
    VPRO Cinema
  • De sobere setting creëert een unieke sfeer
    NRC
  • Een hybride en intiem kunstwerk
    Trouw

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?