sluit

If Beale Street Could Talk

Film

If Beale Street Could Talk is een verhaal over hoop en kracht tegen beter weten in, in een wereld van onderdrukking en corruptie.

If Beale Street Could Talk speelt zich af in het begin van de jaren ‘70 in Harlem, New York, en vertelt het tijdloze en ontroerende verhaal over de liefde tussen Tish en Fonny. Na een jarenlange vriendschap durven zij op 19 en 20 jarige leeftijd toe te geven aan hun liefde voor elkaar en dromen zij van een toekomst samen. Alles loopt voorspoedig, totdat Fonny valselijk wordt beschuldigd van een verkrachting en hij in de gevangenis belandt. Het stel raakt verzeild in een race tegen de klok, vooral wanneer Tish erachter komt dat ze zwanger is. Met de steun van haar familie zet ze alles op alles om de onschuld van Fonny te bewijzen. Gebaseerd op het gelijknamige boek van de Amerikaanse schrijver en sociaal criticus James Baldwin.

If Beale Street Could Talk is de nieuwste film van Barry Jenkins, die twee jaar geleden grote indruk maakte met Moonlight (2017). Jenkins bewijst eens te meer dat hij een visueel kunstenaar is en toont Baldwins inspirerende en onontkoombare woorden op een genuanceerde, fijngevoelige manier. If Beale Street Could Talk werd genomineerd voor drie Golden Globes en drie Oscars. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van de Amerikaanse schrijver en sociaal criticus James Baldwin. De meeste van Baldwins boeken gaan over raciale, sociale en seksuele problemen in de Verenigde Staten. Beale Street is een straat in New Orleans waar de Amerikaanse jazzlegende Louis Armstrong werd geboren, en staat symbool voor iedere ‘zwarte’ wijk in Amerikaanse steden.

 • Intiem epos over liefde en onschuld
  Trouw
 • Teer liefdesverhaal met taaie waarheid'
  The Guardian
 • Zwaarbeladen, vernieuwend en vooral gedurfd
  De Volkskrant
 • Bescheidener én ambitieuzer dan Moonlight
  NRC
 • In zijn opvolger van het Oscarwinnende Moonlight bewijst regisseur Barry Jenkins waarom hij een van de grootste filmmakers van deze tijd is.
  De Gelderlander

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?