sluit

IFFR Kids Only Tour + nagesprek

Film
Specials

Op zondag 16 februari kunnen jonge filmliefhebbers terecht bij IFFR Kids Only, een programma speciaal samengesteld voor kinderen van 8 tot 12 jaar én hun ouders. Met korte films, geselecteerd door het International Film Festival Rotterdam, én een interactief nagesprek.

Het programma bestaat uit een selectie korte films. Na de films zal Esther Fluijt van onze educatieafdeling een interactief nagesprek voeren.

PROGRAMMA
Maestro – Illogic, 2 minuten
Het is nog donker. Een vogel landt op een tak en begint te zingen. Geen normale vogelzang, maar de opera Norma van de Italiaanse componist Vincenzo Bellini! Alle dieren in het bos komen tevoorschijn om mee te zingen – van egels tot vissen. Gelukkig is er een eekhoorn om het orkest te dirigeren.

Machini – Frank Mukunday, Tétshim, 9 minuten
Voor een schonere aarde zijn meer elektrische auto’s nodig. De grondstoffen voor de accu’s worden opgegraven in de Democratische Republiek Congo, vaak door kinderen. Dit gebeurt onder slechte omstandigheden en zorgt voor ernstig vervuilde lucht en rivieren. Originele stop-motion met een duidelijke boodschap.

ATHELTICUS: Course de demi fond – Nicolas Deveaux, 2 minuten
Een atletiekwedstrijd, maar dan voor wilde dieren. Terwijl een olifant aan het speerwerpen is, staan vier roze flamingo’s op het punt om aan een hardloopwedstrijd te beginnen. Uit onverwachte hoek krijgen ze te maken met een nieuwe deelnemer. Komische animatie met een verrassende winnaar.

Hot Dog – Flore Burban, Logan Cameron, Nicolas Diaz, Chloé Raimondo, Hugues Valin, 6 minuten
De liefde is een groot avontuur, zeker voor de romantische straathond in Hot Dog. Hij wordt smoorverliefd, maar zijn geliefde is moeilijk te bereiken. Om bij haar te komen, moet hij eerst de tuin in klimmen, de klapstoelen temmen en een gevaarlijke automatische grasmaaier verslaan.

Belles étoilesNaïma Di Piero, Elhadj Sidibé, 12 minuten
De stille Jeanne wordt op school gepest, het meeste door Ami en haar vriendinnen. Na school komt ze erachter dat Ami en haar moeder uit huis zijn gezet en in hun auto moeten wonen. In eerste instantie gebruikt Jeanne deze kennis om Ami terug te pakken, maar als Ami vervolgens ook gepest wordt, krijgt Jeanne medelijden.

Next Flight Home – Jake Wegesin – 4 minuten
Een mannelijke stadsduif heeft een goed leventje. Er is voldoende eten op straat, hij hangt wat rond met zijn vrienden en heeft een eigen plekje. Op een dag ontmoet hij een beeldschone witte duif die duidelijk niet uit de stad komt. Ze worden verliefd, maar hij twijfelt of hij voor haar zijn luie leventje in de stad wil achterlaten.

3 feet/3 piesGiselle Geney – 14 minuten
Gonzalo rent elke dag met zijn voetbal naar school, dribbelend door de modder en de regenplassen. Hij komt telkens bijna te laat en zijn schoenen worden hartstikke vies. Zijn strenge schoolmeester waarschuwt hem: als hij nog één keer met vieze schoenen naar school komt, is hij zijn voetbal voor de rest van het jaar kwijt.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden