sluit

IFFR Preview – The Whistlers

Film
Specials

Festivalpreview van de Roemeense neo-noir film The Whistlers, te zien tijdens International Film Festival Rotterdam, dat op woensdag 22 januari van start gaat. Zie de film als eerste bij ons tijdens deze speciale IFFR Preview!

THE WHISTLERS
De Roemeense politie agent Cristi is in Boekarest informant voor de lokale maffia. Er wordt een complot gesmeed om de corrupte zakenman Zsolt uit de gevangenis te bevrijden. Om zonder risico met zijn handlangers te kunnen communiceren vertrekt hij naar het bergachtige Canarische eiland La Gomera om daar te worden onderwezen in de inheemse fluittaal “El Silbo Gomero”. Een taal die daar sinds oudsher door de lokale bevolking gebruikt wordt om over grote afstanden berichten te kunnen doorgeven. Samen met femme fatale Gilda moet hij proberen onder de radar te blijven en laveren tussen verraad en bedrog.

IFFR NIJMEGEN
Zaterdag 1 en zondag 2 februari is het tijd voor IFFR Nijmegen! Onze programmeurs maken een selectie van de beste, meest spraakmakende films van het International Film Festival Rotterdam 2020. Dit jaar heeft IFFR Nijmegen (voorheen bekend als Best of the Fest) opnieuw twee dagen filmmarathon! Meer informatie over het programma en kaartverkoop: lux-nijmegen.nl/iffr.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden