sluit

IFFR Preview – Sweet Country

Film

Sweet Country speelt zich af in 1929 in de buitenwijk van het Northern Territory.

Sam is een aboriginal van middelbare leeftijd die werkt voor een vriendelijke predikant, Fred Smith. Harry Marsh keert terug van het westelijk front en wordt aangesteld als de nieuwe stationsoperator. Sam wordt uitgezonden met zijn vrouw en dochter om de buitenpost te helpen renoveren. Maar Harry blijkt een humeurige en bittere man te zijn en zijn relatie met Sam escaleert snel. Alles culmineert in een gewelddadige schietpartij, waarbij Sam Harry doodt in een poging om zijn eigen leven te redden. Als gevolg hiervan wordt Sam een gezochte misdadiger voor de moord op een blanke man en wordt hij gedwongen om met zijn zwangere vrouw te vluchten.

Twee op de vlucht geslagen Aboriginals en een groep wraakzuchtige Australiërs zouden waarschijnlijk niet misstaan als personages in een beklemmende achtervolgingsthriller. Maar in handen van regisseur en cameraman Warwick Thornton wordt Sweet Country een verstilde, fraai geschoten western, met onderlinge vreemdelingenangst tussen wit en zwart als een snijdende rode draad.

IFFR Preview
De IFFR Preview – Sweet Country is een voorproefje voor het International Film Festival Rotterdam (IFFR). Wil je niet helemaal naar Rotterdam afreizen, maar toch graag de films zien die daar draaien? Kom dan op zaterdag 3 en zondag 4 februari naar Best of the Fest.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden