sluit

Il Buco

Film

Dramafilm Il Buco vertelt het verhaal over een groep onverschrokken wetenschappers. In 1961 gaan ze op expeditie naar de ongerepte Italiaanse regio Calabrië. Verborgen in het Pollino-gebergte ligt een nog niet in kaart gebrachte grot.

Voor het eerst verkennen zij de bodem van de maar liefst zevenhonderd meter diepe Abisso del Bifurto. Met behulp van een oude schaapherder zakken de speleologen langzaam het donker in. Waar de herder de omgeving op zijn duimpje kent, tasten zij letterlijk in het duister. Door steentjes en brandend papier naar beneden te gooien, proberen ze te zien en horen hoe diep de afgrond is.
Met Il Buco creëert regisseur Michelangelo Frammartino (Le Quattro Volte, Il Dono) op meesterlijke wijze een expeditie naar het binnenste van de aarde waar de tijd stilstaat en mens en natuur samenvloeien. Het levert een unieke bioscoopervaring op, waarmee Frammartino een visueel eerbetoon brengt aan het prachtige Calabrische landschap. Il Buco ging in première op het Filmfestival van Venetië, waar de mystieke schoonheid van de film bekroond werd met de Juryprijs.
  • Magnifiek bewegend prentenboek
    VPRO Cinema
  • Ontzettend spannend en toch machtig kalm
    de Volkskrant
  • Bijzonder filmparel
    De Filmkrant

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?