sluit

In-Edit – Jimmy Is Punk

Film

Jimmy Is Punk vertelt het verhaal van de Nederlandse punkband PANIC. Inclusief Q&A met regisseur Duco Donk en Michiel van ’t Hof (gitarist PANIC) en Piet van Dijk (bassist PANIC), gepresenteerd door Wim Koens.

De kern van deze energieke documentaire wordt gevormd door een concert in Gouda in 1978, dat kort voordat de band uit elkaar viel is gefilmd. Word ooggetuige van de begindagen van punk bij de Nederlandse première van deze film! In 2020 ontving Jimmy Is Punk de prijs voor “Best Music Documentary” in DOC LA (Los Angeles, VS) en FAME (Parijs, Frankrijk), en werd hij genomineerd in de categorie “Best Music Documentary” op het 28e Raindance Film Festival in Londen en TIFA in Toronto.

Over In-Edit
In-Edit is een muziekfestival dat nieuwe internationale- én Nederlandse muziekdocumentaires door het hele land vertoont. Daaromheen vinden live concerten van muzikanten plaats en worden Q&A’s met artiesten en regisseurs gehouden. In samenwerking met In-Edit vertonen we op zaterdag 3 juli drie schitterende titels in onze filmzalen:
The Songpoet – 16.30 uur
Jimmy Is Punk – 
19.15 uur
My Darling Vivian
 – 21.15 uur

Bekijk hier de trailer voor dit speciale programma: trailer In-Edit Muziekfestival in LUX.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?