sluit

In-Edit – My Darling Vivian

Film

My Darling Vivian volgt het romantische, hartverscheurende en duizelingwekkende leven van Vivian Liberto, de eerste vrouw van Johnny Cash en de moeder van hun vier dochters. Inclusief digitale inleiding van regisseur Matt Riddlehoover en producent Dustin Tittle.

De Johnny Cash biopic Walk The Line uit 2005 cirkelt rondom het turbulente leven van de countrylegende met een bijzondere focus op zijn relatie met June Carter. Maar om de mythe achter June als zijn redder te creëren, geeft Walk The Line een niet al te vleiend beeld weer van Vivian, met wie Cash 13 jaar getrouwd was. Dit had tot gevolg dat haar publieke imago werd verkleind tot een persoon die niks meer was dan een niet-steunende zeur in Cash zijn leven. Grappig genoeg schreef Cash het nummer “Walk the Line” over haar. My Darling Vivian is gemaakt om deze fouten recht te zetten en geeft ruimte aan de vier dochters van Cash om eigenhandig, en voor het eerst, het volledige verhaal te vertellen over liefde, isolatie, angst, gebroken harten en overleven. De film geeft een exclusieve toegang tot nooit eerder vertoonde beelden en foto’s, en tot Vivian en Johnny’s dochters zelf.

Over In-Edit
In-Edit is een muziekfestival dat nieuwe internationale- én Nederlandse muziekdocumentaires door het hele land vertoont. Daaromheen vinden live concerten van muzikanten plaats en worden Q&A’s met artiesten en regisseurs gehouden. In samenwerking met In-Edit vertonen we op zaterdag 3 juli drie schitterende titels in onze filmzalen:
The Songpoet – 16.30 uur
Jimmy Is Punk – 
19.15 uur
My Darling Vivian
 – 21.15 uur

Bekijk hier de trailer voor dit speciale programma: trailer In-Edit Muziekfestival in LUX.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?