sluit

In Fabric

Film

Peter Strickland vertelt met In Fabric een wonderbaarlijke ghost story over een rode jurk. Deze fantastische horror-komedie dramafilm is vanaf donderdag 5 september te zien.

Sheila is een alleenstaande moeder die klaar is voor een nieuwe fase in haar leven. Ze is de eenzaamheid zat en besluit zich in het datingleven te werpen. Voor haar aankomende date gaat ze naar de winkel om een nieuwe outfit te kopen. Tijdens haar trip springt één item in het oog; een unieke rode jurk. Aangemoedigd door een werkneemster besluit ze de jurk te kopen. Wat ze niet weet is dat de jurk omringd is door onverklaarbaar onheil. Sheila wordt getroffen door verschillende ongelukken en alles lijkt te linken aan de mysterieuze jurk. De jurk lijkt haar te achtervolgen, hoe hard ze er ook voor wegrent.

Peter Strickland laat met de geheimzinnige en unieke film In Fabric opnieuw zien dat hij een meester van mysterie is. De Engelse regisseur en scenarioschrijver Strickland  is voornamelijk bekend door zijn eerdere werk aan films als Katalin Varga (2009), Berberian Sound Studio (2012) en The Duke of Burgundy (2014). Met In Fabric wil hij laten zien hoe leuk film maken kan zijn en dat hij niet bang is om met het publiek te spelen. Voor In Fabric mocht hij maar liefst 8 prijzen in ontvangst nemen, waaronder die van Best Director op het Austin Fantastic Fest in 2018. Hier werd de film ook genomineerd voor Best Picture.

 • De kijker tuimelt van de ene verbazing in de andere.
  De Volkskrant
 • In Fabric is niet alleen een griezelig-komische kritiek op consumentisme. Dit is vooral een film die een mysterie maakt van de gewoonste interacties.
  Trouw
 • absurdistisch grappig, onheilspellend en vervreemdend.
  Telegraaf
 • Een claustrofobisch vormgegeven labyrint … In Fabric is Stricklands grappigste film tot dusver.
  NRC

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden