sluit

IndoFilmCafé: Children’s Tears Searching for Japanese Fathers + Q&A

+ Q&A met filmmaker Yuki Sunada
Film
Filmspecials

Children’s Tears-Searching for Japanese Fathers onthult een verborgen geschiedenis die begint in Nederlands-Indië onder Japanse bezetting tijdens de Tweede Wereldoorlog. Deze avond is filmmaker Yuki Sunada aanwezig voor een toelichting en Q&A met het publiek.

De hoofdrolspelers zijn geboren uit Euraziatische moeders en Japanse vaders als kinderen van de vijand. Ze verhuisden met hun moeders naar Nederland, terwijl hun vaders na de oorlog teruggingen naar Japan. De afwezigheid van hun vaders wordt een ontbrekend stuk in hun leven, en de daaropvolgende zoektocht strekt zich uit over continenten. Een van de hoofdrolspelers, Nippy Noya, is percussionist van de in Nederland gevestigde rockband Massada. In zijn carrière nam hij ook op met artiesten als John McLaughlin en toerde hij met Billy Cobham en Chaka Khan. De film begint met zijn soulvolle drumspel in de ruïnes van het voormalige joodse doorgangskamp Westerbork. Op zijn reis ontdekt hij het geheim van zijn muzikale gave, net zoals de andere hoofdrolspelers elk hun eigen emotionele wedergeboorte beleven.

De film werd uitgebracht op de 70e verjaardag van het einde van de oorlog in Tokio en Osaka. De film toerde door de theaters in Fukuoka, Hiroshima, Kobe. De film won o.a. de 33e Japanese Film Renaissance Award (Japan), International Movie Award (Indonesië), de Mercurius Prize op Noir in Festival (Italië).

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?