sluit

IndoFILMcafé – Indisch Zwijgen

Film
Filmspecials
LUXdocs

Op zondag 11 december vertoont het IndoFILMcafé de Nederlandse documentaire Indisch Zwijgen uit 2022 onder regie van Sven Peetoom en Juliette Dominicus.

De documentaire Indisch Zwijgen is geregisseerd door twee Indische filmmakers. De film volgt onder andere Amara van der Elst, de spoken word artiest en dichter die vorig jaar veel indruk maakte bij de Nationale Dodenherdenking op de Dam. Ook zullen Mei Oele (DJ en beeldend kunstenaar) en documentairemaker Juliette Dominicus te zien zijn in de film.

In de film duiken drie Indische jongeren van de derde generatie in hun eigen familiegeschiedenis in een poging het generatielange ‘Indisch zwijgen’ te doorbreken. Hoe beïnvloedt het verzwegen verleden hun huidige leven? Hoe kunnen zij als derde generatie uitdragen wat het betekent om Indisch te zijn? De documentaire vormt een startpunt voor een gesprek over een verleden van Nederland dat tot op heden vaak onderbelicht bleef. Een verhaal waar iedereen die te maken heeft met een verzwegen verleden zich in kan herkennen.

Op 11 december is er na afloop van de film een gesprek met regisseur Sven Peetoom.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?