sluit

IndoFILMcafé – Help Is On the Way

Film

Op zondag 12 december a.s. om 19.30 uur vertoont het IndoFILMcafé de Indonesische documentaire Help is on the way onder regie van Ismael Fahmi Lubis.

Miljoenen Indonesische vrouwen op het platteland hopen en dromen van het werken als huishoudster in het buitenland in landen als Taiwan, Hong Kong en Singapore. Help Is On The Way volgt vier vrouwen: Sukma, Meri, Muji en Tari. De documentaire brengt eerst een drukke nanny-school in Indramayu, West-Java, in beeld die vrouwen voorbereidt op het werken in het buitenland als huishoudster. Elk jaar worden honderden vrouwen zoals deze vier geworven door lokale agenten die worden beloond nadat hun rekruten met succes zijn ingeschreven in lokale opleidingscentra. De vier vrouwen worden daarna gevolgd tijdens hun werk in Taiwan.

De vrouwen hebben verschillende motieven om in het buitenland te gaan werken: de familie in Indonesië financieel steunen, ontsnappen aan de invloed van familie of onafhankelijk willen worden en iets nieuws ervaren. Ook de rol van degenen die de vrouwen werven en de docenten en het personeel van de school wordt belicht.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?