sluit

IndoFilmCafé – Het Land van Mijn Ouders

Film
Filmspecials

Zaterdag 14 augustus vertonen we op de vooravond van de herdenking op 15 augustus samen met IndoFilmCafé de documentaire Het Land van Mijn Ouders van Marion Bloem uit 1983. Dit keer met inleiding en begeleiding van Humphrey de la Croix, historicus en voorzitter van PION – Platform Indische Organisaties Nijmegen.

Zoektocht van een in Nederland geboren maar in twee culturen opgegroeide vrouw naar het verleden van haar Indische ouders. Een poging om via dat verleden in contact te komen met de oorsprong van haar familie, zichzelf en haar kind. Regisseur Marion Bloem doet dit o.a. via gesprekken met familieleden over de koloniale tijd, de Indonesische vrijheidsstrijd en de aanpassing in het kille Nederland, door het lezen van boeken en het neuzen in archieven, door het bijwonen van Indische feesten, reünies en door het volgen van een cursus Balinees dansen.

In het weekend van zaterdag 14 en zondag 15 augustus 2021 staan filmtheaters uit het hele land stil bij de Nationale Herdenking 15 augustus 1945. Gezamenlijk vertonen vijftien theaters de film Het Land van mijn Ouders.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?