sluit

IndoFilmCafé – Het land van toen

Film
Filmspecials

Op zondag 8 maart om 14.30 uur is het weer tijd voor IndoFILMCafé. Met dit keer de voorstelling Het land van Toen van filmmaker en muzikante Amber Nefkens; een luchtige voorstelling met humor, waarin het verlangen naar een mooie tijd en een land dat niet meer bestaat centraal staat: Het land van Toen.

Amber vertelt het verhaal van haar Indische oma Erna Smith-Broers, geboren en opgegroeid in het voormalige Nederlands-Indië. Van haar jeugd in Semarang tot haar bruiloft in Batavia, de geboorte van 3 dochters, waaronder de moeder van Amber, het afscheid van Indië en de tijd in Nederland.

De voorstelling is een mix van filmbeelden, muziek en theater in de vorm van verhalen. Oma heeft in de loop der tijd gedichten en verhalen geschreven, waarvan Amber liedjes heeft gemaakt. Bovendien is Amber in mei 2018 naar Java gereisd om daar meer te weten te komen over haar Indische roots. Voorafgaand aan de reis heeft ze haar oma gefilmd en geïnterviewd en tijdens de reis heeft ze veel gefilmd en haar eerste liedjes over Indië geschreven. Kortom: een voorstelling voor alle generaties.

De voorstelling duurt 60 minuten; daarna is er een nagesprek met het publiek (Q&A).

 

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?