sluit

InScience 2020

Film
Festival
InScience

De zesde editie van InScience – het grootste wetenschaps- filmfestival van Nederland dat zich richt op het snijvlak tussen film, wetenschap en maatschappij – staat in het teken van transformatie.

Januari 2020. Het kernteam van InScience zit bij elkaar om het thema voor de zesde editie te bepalen. Ze zijn er al vrij snel over uit: transformatie wordt het thema, met als statement ‘Our Future in the Making’. Niet wetende dat krap drie maanden later het leven en de wereld er totaal anders uit zou zien.

Is dit dan het moment waarop we de grote omwenteling kunnen maken die het klimaat nodig heeft? Maar wie heeft de toekomst in handen? Hoe ziet die toekomst eruit? Ben je hoopvol over wat er allemaal mogelijk is of maak je je zorgen over wat we misschien verliezen? Een ding staat vast: de wereld ondergaat een grote transformatie en jij bent erbij.

HYBRIDE FESTIVAL
Om InScience 2020 mogelijk te maken, is creativiteit nodig. Daarom presenteert het team van InScience een exclusief filmprogramma in de zalen van LUX en op bijzondere locaties in de stad. Maar ze zullen niet alleen in Nijmegen zijn; InScience wordt ook het land ingebracht, naar acht universiteitssteden met een ‘best of’ programma. En voel je je het veiligst thuis? Dan is er een online programma voor in de huiskamer. Dus verwonder je, ga in gesprek, maak je boos, speel mee, wees geïnspireerd!

GEZICHTEN VAN INSCIENCE
De coronapandemie geeft een idee van wat een radicaal andere levenswijze kan betekenen, zowel voor individuen als voor een samenleving. Is dit dan het moment waarop we de grote omwenteling kunnen maken die het klimaat nodig heeft? Het team van InScience voelt de noodzaak en urgentie van dit thema. Daarom dragen ze dit jaar het statement ‘Our Future in the Making’ uit en stappen ze zelf in de spotlight: de gezichten die dit statement dragen in de campagne van InScience 2020 zijn van de mensen achter het festival. Mensen die hun dromen en zorgen, die kansen en bedreigingen geprojecteerd zien worden in beelden van de toekomst. Zo openen ze het gesprek.

COMPLETE PROGRAMMA & KAARTEN
Voor het programma & kaarten: insciencefestival.nl

InScience is het grootste wetenschapsfilmfestival van Nederland dat zich richt op het snijvlak tussen film, wetenschap en maatschappij. Het programma bestaat uit wetenschapsfilms, debatten, een educatieprogramma voor jongeren en een kunstexpositie. De zesde editie van het festival vindt plaats van woensdag 11 t/m zondag 15 november in en rondom LUX Nijmegen.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?