sluit

InScience – International Science Film Festival Nijmegen

Film
Festival

InScience gaat dit jaar waar dat kan live programma’s maken. Met een lust for life gaan we van woensdag 10 t/m zondag 14 november 2021 live! De kaartverkoop is gestart! Ga naar insciencefestival.nl voor het volledige programma en kaarten.

Hybride festivaleditie

Het programma bestaat uit de beste wetenschapsfilms die in het afgelopen jaar zijn verschenen. Dit jaar presenteert InScience een hybride festival. Zoals vanouds organiseert InScience filmvertoningen, talks en andere programma’s in en rondom de zalen van LUX en op verschillende locaties in Nijmegen. Als aanvulling daarop zal een deel van het programma op ons online platform beschikbaar zijn voor iedereen in Nederland. Daarnaast is het beste van het InScience-programma te zien in verschillende universiteitssteden onder de titel InScience On Tour.

Lust for Life

”InScience brengt dit jaar met de campagne een ode aan het leven. Want wij zien hoe sterk de drang is om door te gaan, tegen de klippen op, en er gewoon iets van te maken. Hoe toegewijd we zijn aan elkaar en het leven om ons heen. We zien dit terug in het record aantal ingezonden films: filmmakers hebben bepaald niet stilgezeten. Hun films tonen het levenswerk van wetenschappers en de zoektocht naar antwoorden op grote en kleine levensvragen. Dat is in de kern waar het bij InScience over gaat: je onderdompelen in bijzondere, aangrijpende, verhelderende, verbluffende verhalen over alle facetten van dit leven. En dit jaar hopen we dat vooral met elkaar in levenden lijve te kunnen doen.”, aldus festivaldirecteur Daisy van de Zande.

Tips uit het programma

WO 10 NOV – 20.00 uur – Citizen Nobel: Een inspirerend portret van Jacques Dubochet, die in 2017 de Nobelprijs voor Chemie won. Wat moet hij als onbekende natuurkundige met de plotselinge faam? Wat kan hij doen met een stem die door iedereen wordt gehoord?

DO 11 NOV – 21.30 uur – The Wakefull Sleeper + talk:  In dit intieme visuele dagboek gaat regisseur Boris van der Avoort op zoek naar de oorzaken van zijn chronische slapeloosheid. Zijn persoonlijke onderzoek vertaalt zich in een filmische reis langs wetenschappers, therapeuten en droomwerelden.

VR 12 NOV – 19.00 uur – The Reason I Jump + talk: In 2007 schreef de Japanse Naoki Higashida een boek over zijn ervaringen als non-verbaal autist. The Reason I Jump, gebaseerd op deze gelijknamige bestseller, combineert Higashida’s onthullende inzichten met intieme portretten van vijf vergelijkbare jonge mensen van over de hele wereld.

ZA 13 NOV 19.00 uur – Ich bin dein mensch: Het vinden van een partner is altijd een hoop gedoe, zéker in romantische komedies. In Ich bin dein Mensch lijkt dat geen probleem: je kunt de persoon van je dromen laten maken als een levensechte robot. Maar Alma is niet geïnteresseerd in de liefde en neemt testrobot Tom alleen in huis omdat ze geld krijgt voor het experiment.

Kijk voor het volledige programma op de website van InScience.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?