sluit

InScience 2023

Film
Festival

Het programma van de achtste editie van InScience is bekend! Dit jaar vindt het festival weer plaats in onze filmzalen van donderdag 16 t/m zondag 19 maart 2023. Het thema van deze editie is ‘experiment’. Koop nu je kaarten via insciencefestival.nl!

Vier dagen lang vertoont InScience de 55 meest indrukwekkende wetenschapsfilms die in het afgelopen anderhalf jaar zijn verschenen, inclusief Talks, do-it-yourself labs, interactieve programma’s en workshops.

Onze programmatips

Het programma staat dit jaar weer bomvol aanraders:

Viking: een komische en absurdistische science-fiction films over de eerste bemande missie naar Mars.
The Human Trial; aangrijpende verhalen van patiënten en wetenschappers in de gepassioneerde zoektocht naar een remedie voor diabetes.
Neil Harbisson: de Big Ideas-lezing van dit jaar wordt verzorgd door door cyborgkunstenaar Neil Harbisson – bekend als de man met de antenne in zijn schedel die daarmee kleuren kan horen. Als levend experiment verbreedt hij ons begrip van wat een mens is en kan worden.
Een hartverscheurend experiment: Films kunnen je diep raken en ontroeren. We noemen zo’n film hartverwarmend, of hartverscheurend. Wat is het verhaal van jouw hart? In dit filmexperiment in de Joris Ivenszaal laten Enny Das (Radboud Universiteit) en haar collega’s je twee korte films zien en meten ze je hartslag tijdens het kijken. Hoe verhoudt jouw persoonlijke heartbreak-score zich tot andere filmkijkers?
Tantura: Tantura was een van de honderden dorpen die in 1948 door Israëliërs werden bezet. In Israël wordt aan deze periode gerefereerd als een onafhankelijkheidsoorlog, terwijl Palestijnen het “Al Nakba” noemen: de catastrofe.

Bekijk het volledige programma van InScience op insciencefestival.nl.

Over InScience

Met een jaarlijkse competitie van de beste, mooiste en meest urgente films over en geïnspireerd door wetenschap, opent het festival deze bijzondere wereld voor een breed publiek. In het randprogramma, met talks, performances, masterclasses en kunst, ontmoeten bezoekers, filmmakers, wetenschappers en creatieve geesten elkaar om de nieuwste inzichten te delen die de wereld van morgen vormgeven. Zo stimuleert InScience de dialoog tussen wetenschap, kunst en samenleving, door een podium te bieden aan kritische perspectieven en open reflectie.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?