sluit

Inscience – Wetenschap(pers in) Film (online)

Film
Cursus
livestream

Tijdens deze InScience filmcursus verdiepen we ons in film! De cursus bestaat uit twee avonden met een lezing van filmdocent en cultuurhistoricus Constant Hoogenbosch, en natuurlijk genoeg ruimte voor al je vragen. Op dinsdag 27 oktober vindt de cursus in onze zaal plaats, op dinsdag 3 november wordt de cursus online gegeven.

Wetenschap loopt als een rode draad door de filmgeschiedenis en vormt een dankbare bron van inspiratie voor filmmakers. De weergave van wetenschap, maar ook van wetenschappers varieert van goed onderbouwde, serieuze pogingen om te komen tot een verantwoorde afspiegeling van wetenschap tot absurde, hilarische en totaal ontspoorde wetenschappers en wetenschappelijke experimenten. Filmdocent en cultuurhistoricus Constant Hoogenbosch neemt, met talloze voorbeelden uit films, wetenschap en wetenschappers in de film op de korrel.

ONLINE FILMCURSUS
Een kwartier voordat de les begint, zul je een Skype-link in je mailbox ontvangen. Via deze link zul je in een chat komen met Constant en kan de cursus beginnen!

Foto: Joop van Putten

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden