sluit

Insyriated

Film
Movies that Matter

In een appartement in hedendaags Syrië probeert de energieke Oum Yazan wanhopig om haar familie bijeen te houden, terwijl het buiten bommen regent.

We zien hoe de familie aan tafel zit en iedereen zich verstaanbaar probeert te maken, boven het gebulder van het oorlogsgeweld uit. Er zijn weinig levensmiddelen of water, maar naar buiten gaan is levensgevaarlijk: overal liggen scherpschutters op de loer.  Terwijl een weemoedige opa zich met zijn kleinkind vermaakt en de dochter in haar kamer met haar vriendje flirt, plannen de bovenburen, een jong stel met een baby, een vlucht naar Europa. Een claustrofobische, dwingende film van een Belgische regisseur over vierentwintig uur uit het leven van mensen die middenin een oorlogsgebied leven. Insyriated won de Panorama Audience Award en het Label Europa Cinemas op de Berlinale.

Speciaal voor Movies that Matter on Tour mogen we Insyriated als voorpremière vertonen.

Nagesprek
De gastspreker bij het nagesprek na afloop is Nariman Hamo. Zij is geboren in Aleppo in Syrië. Zij was een activiste in Koerdische kwesties en lid van de Yekiti Koerdische Partij. Op haar 25e heeft ze de Syrische jongerenorganisatie Centre for Civil Society and Democracy opgericht. Ze heeft gelobbyd voor veranderingen in het beleid voor vrouwen en non-gouvernementele organisaties en ze heeft meegedaan aan Syrische vredesonderhandelingen in Genève. In 2012 moest ze met haar familie vluchten naar Turkije.

De film is Nederlands ondertiteld, het nagesprek is in het Engels.

Movies that Matter On Tour
Met Movies that Matter On Tour brengt Movies that Matter festivalfavorieten naar filmtheaters door heel Nederland. Maandelijks kan je een spraakmakende film te zien, met een inleiding of nagesprek met inspirerende gasten. De vertoning van Insyriated wordt georganiseerd in samenwerking met Amnesty Nijmegen en Amnesty Studentengroep Nijmegen.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden