sluit

Into Movies That Matter – De Libi + nagesprek

Film
75 jaar vrijheid
Specials

Wat betekent vrijheid? We hebben het er eigenlijk nooit over, het is er gewoon altijd… Enter Into the future: het festival dat van donderdag 6 t/m zondag 9 februari de balans opmaakt van wat jij vindt van jezelf, een ander en de toekomst. Met hiphop, dance, debat, sport, social experiments, lezingen, fijne feestjes. Én film. 75 uur lang, non-stop (!) om stil te staan bij 75 jaar vrijheid, door heel Nijmegen. Dus ook bij ons!

Samen met Movies That Matter is er een programma opgezet dat de ogen opent voor mensenrechten: Into Movies That Matter. Verwacht dus geen Hollywood glitter and glamour maar real life issues die je blik op de wereld doen veranderen en verrijken. Inclusief nagesprekken met interessante gasten. Hét avondje film dat er toe doet!

Het programma van deze avond is over twee zalen verdeeld: LUX 4 en LUX 6. Hieronder staat het programma voor LUX 6, klik hier om het programma van LUX 4 te bekijken.

21.00 – 22.45  De Libi
Cast: Bilal El Mehdi Wahib, Danïel Kolf, Oussama Ahammoud
Regie: Shady El-Hamus; Nederland 2019; Nederlands gesproken; 102 minuten.
Tijdens een roadtrip door Amsterdam zetten Bilal, Gregg en Kevin, drie jonge vrijbuiters uit een buitenwijk alles op alles om te laten zien wat ze waard zijn. Als een paar meisjes Bilal en Gregg uitdagen hen te ontmoeten bij een optreden van Hef in de Jimmy Woo, grijpen ze die kans met beide handen vast. Samen met Kevin zetten ze alles op alles om binnen te komen en zo te bewijzen wat ze waard zijn. De Libi is een film over ontembare levenslust en dromen van een toekomst vol mogelijkheden. Over jongeren die er alles aan doen om door de rest van de wereld gezien te worden.

22.45 – 23.15 Nagesprek met Daniël Kolf & NIenke de la Rive Box
Na de vertoning van de film zal er een nagesprek plaatsvinden met Daniël Kolf, een van de hoofdrolspelers. Ook Nienke de la Rive Box (Het Klokhuis, 3 Op Reis) is aanwezig, zij is moderator van het gesprek.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden