sluit

Jacob, Mimmi en de pratende honden

Film
Junior

Edmund Jansons’ Jacob, Mimmi en de pratende hond is een levendige en kleurrijke animatiefilm die doet denken aan Pluk van de Petteflet. Het verrassende avontuur van Jacob en zijn nichtje Mimmi is nu te zien in LUX.

Jacob woont in de stad en droomt ervan om net als zijn vader architect te worden. Hij spendeert veel tijd aan het tekenen van gebouwen en houdt van dagdromen. Wanneer zijn vader op reis moet voor zijn werk, gaat Jacob een week logeren bij zijn eigenwijze nichtje Mimmi en zijn oom die ervan overtuigd is dat hij een piraat is. Zodra Jacob bij hen arriveert, blijkt een gierige zakenman plannen te hebben om het lokale park te veranderen naar een plek voor nieuwe wolkenkrabbers. Jacob en Mimmi besluiten hun mooie park te redden en doen dit samen met een aantal honden… die kunnen praten!

De Letse filmmaker Edmund Jansons heeft dit avontuurlijke verhaal gebaseerd op het boek Dogtown van de Letse kinderboekenschrijver Luize Pastore. Haar Engelstalige debuut viel in de prijzen bij The Guardian als een van de ‘best new kids books 2018’.

 

  • Dat dieren kunnen praten, is in de meeste animatiefilms volstrekt normaal, maar niet in deze fantasievolle film, die wel meer vanzelfsprekendheden ondergraaft.
    de Volkskrant
  • De intelligentie van Jacob, Mimmi en de Pratende Honden blijkt uit de manier waarop hij de ogenschijnlijk simpele benadering van sociale problematiek ingewikkelder maakt.
    Filmtotaal
  • Deze film is met veel liefde en aandacht gemaakt en is alleen daarom al de moeite waard.
    Cinemagazine

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?