sluit

Janneman Robinson & Poeh (NL)

Film
Junior

Janneman Robinson beleefde vroeger talloze avonturen met Winnie de Poeh in het Honderd Bunderbos en nu is opgegroeid tot een volwassen man.

Robinson is echter niet gelukkig. Hij moet veel werken en wordt niet goed betaald, waardoor zijn toekomst onzeker is. Hij heeft een gezin, maar door zijn werk heeft hij weinig tijd voor zijn vrouw en dochter. Op een dag wordt hij herenigd met Winnie de Poeh, die hem eraan herinnert dat nietsdoen soms gewoon goed is. Als de aktetas van Janneman Robinson op ongelukkige wijze verdwijnt, gaan Poeh en zijn vriendjes, Knorretje, Iejoor en Teigetje naar Londen om hem terug te brengen, wat een behoorlijk avontuur blijkt…

In 1966 kwamen de eerste verhalen van Winnie de Poeh tot leven dankzij A.A. Milne. Na een korte animatie van Winnie de Poeh, volgden er door de jaren heen meerdere speelfilms over de honing etende beer. Dit hartverwarmende live-actionavontuur is geregisseerd door Golden Globe-genomineerde Marc Forster (Finding Neverland). Scenaristen Alex Ross Perry (Golden Exits) en Oscar-genomineerde Allison Schroeder (Hidden Figures) hebben het scenario gebaseerd op tekeningen van A.A. Milne.

Dit is de Nederlands nagesynchroniseerde versie. De originele (Amerikaanse) versie, Christopher Robin, is ook bij ons te zien.

  • Vol met geestige oneliners en filosofische levenslessen.
    NRC
  • Regisseur Marc Forster lijkt zich met deze film over het verliezen en hervinden van je innerlijke kind met name tot ouderen te richten.
    De Telegraaf

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden