sluit

Jinpa

Film
Picl

Jinpa is het nieuwste cinematografische filmproject van regisseur Pema Tseden. Deze Tibetaanse dramafilm is vanaf donderdag 29 augustus te zien.

Jinpa, een ruigharige man in een leren pak en met een donkere zonnebril rijdt met zijn vrachtwagen over de uitgestrekte, met sneeuw bedekte Tibetaanse hoogvlakten. Tijdens een tocht rijdt hij per ongeluk een schaap dood. Hij besluit naar een klooster te rijden om met de monniken te bidden voor het schaap, in de hoop zijn ziel te reinigen. Tijdens zijn tocht pikt hij een zwijgzame oude man op, die ook Jinpa blijkt te heten. De man is op zoek naar de moordenaar van zijn vader en is van plan om wraak te nemen. Dit zit niet lekker bij de vrachtwagenchauffeur. Eenmaal aangekomen bij het klooster ontdekt hij dat het zijn missie is om de wraakmoord te voorkomen.

Jinpa is het cinematografische hoogstandje van regisseur en scenarioschrijver Pema Tseden. De naturalistische beelden van de uitgestrekte Tibetaanse hoogvlakte worden afgewisseld met de bewoonde wereld. Het verhaal wordt begeleid door kleurrijke beelden. Van koele groene nachten tot hete rode dagen. Tseden mocht voor zijn film al vijf prijzen in ontvangst nemen, waaronder die voor Best Screenplay op het Venice Film Festival in 2018.

  • Ongrijpbaar en subliem.
    de Volkskrant
  • Troostrijk en wreed surrealisme
    NRC
  • Raadselachtige tocht in vale kleuren
    De Morgen

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden