sluit

Joker

Film

Joker is een Amerikaanse misdaadfilm uit 2019 onder regie van Todd Phillips. De film is vertelt het verhaal van de iconische superschurk uit de Batman-stripverhalen. De hoofdrollen worden vertolkt door Joaquin Phoenix, Robert De Niro, Zazie Beetz, Frances Conroy en Brett Cullen.

Joker is een origineel op zichzelf staand verhaal dat laat zien hoe Arthur Fleck (Joaquin Phoenix) transformeert tot de Joker die wij allemaal kennen. Phillips’ rauwe personagestudie van Arthur toont een man die problemen heeft om zijn weg te vinden in een ontwricht Gotham. Overdag is hij te boeken als clown, ’s avonds probeert hij een voet aan de grond te krijgen als stand-up comedian… maar hij ontdekt dat hij zelf altijd het mikpunt is van de grap. Gevangen in een vicieuze cirkel vol apathie en wreedheid, neemt hij één verkeerde beslissing die een kettingreactie van escalerende gebeurtenissen in gang zet.

Joker werd op het filmfestival van Venetië bekroond met de Gouden Leeuw, de prijs voor beste film. De voor een Oscar genomineerde Todd Phillips (Borat, The Hangover) regisseert het scenario dat hij samen met Scott Silver (The Fighter) heeft geschreven, gebaseerd op karakters van DC. De film is geproduceerd door Phillips en Bradley Cooper (A Star Is Born, American Sniper) in samenwerking met Emma Tillfinger Koskoff (The Wolf of Wall Street).

  • Een film om te bewonderen, vanwege het lef van de makers.
    NRC
  • Een weergaloze hoofdrol van Joaquin Phoenix
    VPRO Cinema
    Filmtotaal

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden