sluit

Judy

Film

Renée Zellweger (Bridget Jones’s Diary, Chicago) speelt de legendarische Judy Garland in de gelijknamige speelfilm Judy. De biografische dramafilm is vanaf donderdag 14 november te zien.

Nadat haar carrière in Amerika op een laag pitje is komen te staan, reist Judy in 1968 af naar Londen voor een reeks uitverkochte theatershows. Hiermee hoopt ze genoeg geld te verdienen om een stabiel leven te kunnen creëren voor haar kinderen die in Amerika zijn achtergebleven. Judy leeft al sinds dat ze een kindster was op medicijnen en drank. Er zijn mensen die van haar proberen te profiteren wanneer zij in de war is en juist simpelweg gelukkig wil zijn met haar gezin en haar eigen keuzes wil maken. Ondersteund door de bekende liedjes, waaronder ‘Somewhere over the Rainbow’, vertolkt Renée Zellweger op indrukwekkende wijze de rol van deze grootheid en laat zien hoe fragiel en kwetsbaar Judy Garland heeft geleefd.

Judy werd geregisseerd door Rupert Goold (True Story, The Hollow Crown) en gebaseerd op het toneelstuk End of the Rainbow van dramaturg Peter Quilter. Voor haar prestaties in de film won Zellweger de prijs voor Actrice van het Jaar bij de Hollywood Film Awards. De film focust zich voornamelijk op het laatste deel van Judy’s leven. Dat is misschien het meest tragische deel van haar leven, maar juist daarom ook het deel dat het best laat zien hoe sterk ze was. In de woorden van Renée Zellweger: “Dat ze deze obstakels wist te overkomen om te kunnen blijven optreden voor haar publiek, is juist wat haar zo legendarisch maakte.”

JUDY + FILMONTBIJT
Deze film is ook te combineren met ons FilmOntbijt. Geniet van een smakelijk en gevarieerd ontbijt met toast van maisbrood, een croissant, een vers gebakken broodje, jam, roerei, yoghurt met honing en divers beleg, inclusief een kopje koffie of thee en een glaasje jus. Vervolgens ga je met een goed gevulde maag heerlijk genieten van Judy.

  • De muziek is fraai met het drama verweven.
    NRC
  • Renée Zellweger is fenomenaal.
    The Guardian
  • Een prachtig eerbetoon aan de mens én de artiest Judy Garland.
    Filmtotaal

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?