sluit

Minoes (AL)

Film
Filmspecials
Junior
LUXclassics

Voor vele ouders een echte klassieker van vroeger! In de film Minoes transformeert een jonge vrouw in een kat en helpt een journalist bij het blootleggen van een complot.

Poes Minoes uit de Emmalaan snapt niet waarom ze er plots uitziet als een een charmante jongedame (Carice van Houten). Het is raar, maar het heeft ook voordelen. Bevriende katten vertellen haar bijvoorbeeld mensengeheimen, waarmee ze de sympathieke, stuntelige journalist Tibbe (Theo Maassen) helpt, in ruil voor eten en een slaapplaats. Er zit ook een tip tussen over de onfrisse zaakjes van schurkachtige industrieel en kattenhater Ellemeet.

Erg leuke verfilming van een scenario van Burny Bos naar het boek van Annie M.G. Schmidt. Carice van Houten won een Gouden Kalf voor haar rol in de film.

Volop kattenpret op woensdag 26 april en woensdag 3 mei

Deze meivakantie is er 1 centraal thema in de nieuwste films, katten! Daarom organiseren we op woensdag 26 april en woensdag 3 mei van 13.30 – 14.30 uur volop kattenpret op het plein, kinderen kunnen geschminkt worden (als kat) én kan ons plein versierd worden met de mooiste stoepkrijt creaties!

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?