sluit

Jupiter’s Moon

Film
Picl

Wanneer een jonge, Syrische immigrant illegaal de Hongaarse grens oversteekt, wordt hij neergeschoten. De gewonde jongen is doodsbang en in shock, maar op mysterieuze wijze heeft hij nu de gave om zichzelf en andere dingen te laten zweven op commando.

Nadat hij in een vluchtelingenkamp terecht is gekomen, wordt hij het kamp uit gesmokkeld door een dokter met de intentie om zijn buitengewone geheim te benutten. Het duurt echter niet lang voordat de autoriteiten hem op het spoor komen.

Cornél Mundruczó behaalde in 2014 op het Cannes Filmfestival de Prix Un certain regard voor zijn film White God. Jupiter’s Moon is een fascinerende film die een angstaanjagend realistische blik geeft op wat er gebeurt als iemand bovennatuurlijke krachten krijgt. Met onder andere Merab Ninidze, György Cserhalmi en Mónika Balsai.

  • Visueel overdonderende actie-thriller en serieus politiek commentaar in een. Spectaculair ... bijzonder.
    de Filmkrant
  • Het is geweldig om een film te zien met zoveel barokke ambitie: theatraal, stilistisch visionair, emotioneel. Ook waar dat allemaal uit de bocht vliegt. Een moedige film. Een film om te verdedigen. Om in te duiken. En dan uit op te stijgen.
    NRC

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden