sluit

Just Like Our Parents

Film
Picl

Rosa is zo iemand die altijd bezig is om anderen tevreden te stellen, en dan met name haar familie. Vaak vergeet ze zichzelf. Continu probeert ze te voldoen aan de verwachtingen van haar idealistische ouders en van haar twee jonge dochters. Haar hele leven draait om haar familie.

Ze heeft haar droomcarrière als toneelschrijver opgegeven. In plaats daarvan schrijft ze nu folderteksten over badkamertegels. Aan haar echtgenoot heeft Rosa ook niet veel: een groot deel van de tijd is hij weg voor zaken, en hij biedt weinig steun in de opvoeding van hun dochters. Als haar moeder onverwachts de mededeling doet dat Rosa’s vader haar echte vader helemaal niet is, staat haar leven op z’n kop. Desondanks herpakt Rosa zich en ze besluit dat het tijd is dat ze weer de baas over haar eigen leven wordt.

Met Just Like Our Parents schetst de Braziliaanse filmmaakster Laís Bodanzky een ontroerend familieportret. De film ging in wereldpremière op het Berlin International Film Festival van 2017, waar het een nominatie voor een Panorama Audience Award en voor een Teddy Award in de wacht sleepte. Op het Paris Brazilian Film Festival van 2017 won de film de Audience Award voor Beste Film. De hoofdrol van Rosa in Just Like Our Parents wordt op prachtige wijze vertolkt door de Braziliaanse actrice Maria Ribeiro.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?