sluit

Kapsalon Romy

Film
Junior

De ontroerende familiefilm Kapsalon Romy vertelt het verhaal over een oma met Alzheimer en haar kleindochter. Deze boekverfilming van Mischa Kamp is vanaf woensdag 2 oktober te zien.

Met frisse tegenzin past oma Stine (Beppie Melissen) op haar kleindochter Romy, omdat haar pas gescheiden dochter Margot (Noortje Herlaar) moet werken. Oma, nog steeds actief als kapster, worstelt met beginnende Alzheimer. Romy vindt het niet leuk dat ze elke dag naar de kapsalon moet, maar alles wordt anders als oma Stine haar kleindochter in vertrouwen neemt over haar toenemende verwardheid. Dan realiseert Romy zich dat oma niet alleen op haar past, maar zij ook op oma. De band tussen de twee groeit terwijl oma steeds meer lijkt te veranderen: ze is liever dan anders, makkelijker, en ze vertelt over haar jeugd in Denemarken. Romy staat oma zoveel mogelijk bij in het runnen van de kapsalon, maar als dat niet langer gaat trekt Romy haar eigen plan: ze besluit oma’s grootste wens in vervulling te laten gaan.

Kapsalon Romy is gebaseerd op het gelijknamige kinderboek van Tamara Bos. De film heeft al veel prijzen gewonnen, waaronder de prijs voor Beste Film op het Warsaw Kids Film Festival in Polen, op het International Children’s Film Festival in Israël, en de prijs voor Best International Children’s Film op het Kristiansand International Children’s Film Festival in Noorwegen.

 • Kapsalon Romy is nuchter, helder, grappig én hartveroverend geëngageerd... De film amuseert, ontroert en laat niet snel meer los.
  Trouw
 • Bos en Kamp weten hun warmmenselijke vertelling te injecteren met een gezonde dosis luchtigheid en avontuur. En bovenal met een liefde die zelfs de grootste geestelijke rimpels gladstrijkt.
  De Telegraaf
 • Dementie zonder dat het zwaar wordt in Kapsalon Romy. Vita Heijmen en Beppie Melissen leveren een indrukwekkende prestatie.
  NRC
 • een energieke, inspirerende en bovenal eerlijke film.
  VPRO Gids

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden