sluit

Keep an Eye – Filmacademie blok 1: Mijn lichaam, mijn schaamte

Film
Filmspecials

De afstudeerfilms van de Filmacademie komen naar Nijmegen. Keep an Eye! Met andere woorden: houd ze in het oog en ontdek als eerste de mooiste pareltjes van de nieuwste generatie Nederlandse filmmakers!

Blok 1 bestaat uit de fictie A capella in D mineur (23 min) en de documentaires De Hemelse Bloem (28 min) en Swans Reflecting Elephants (26 min). Alle drie de films gaan op hun eigen manier over schaamte en over onze moeizame relatie met ons lichaam. Wat zie je als je in de spiegel kijkt? Mag je trots zijn op je eigen lichaam, ook als het niet voldoet aan het schoonheidsideaal? Waar ga jij van blozen? Kun je altijd van je eigen seksualiteit genieten en wie bepaalt eigenlijk wanneer je daarmee mag beginnen?

A capella in D mineur

Op een warme zomeravond worstelen vier ouders met hun ouderschap, wanneer ze de onbezonnen vraag van hun verliefde kinderen samen moeten beantwoorden: mogen ze met seks beginnen?

De Hemelse Bloem

Deze onderzoekende documentaire bevraagt hoe de huidige generatie jonge vrouwen zich kan losmaken van (aangeleerde) patronen van schuld en schaamte rondom lichaamsbeeld en seksualiteit. Kunnen we leren ons eigen fysieke genot en zelfbeeld voorop te zetten?

Swans Reflecting Elephants

Als regisseur Niek Silvan in de spiegel kijkt, ziet hij iemand die er zo monsterlijk uitziet dat het haast onmenselijk is. Zoekend naar een oplossing voor de vervreemde relatie met zijn spiegelbeeld, drijven er pijnlijke antwoorden uit zijn jeugd naar boven.

Na afloop van de filmvertoning, is er een Q&A met Niek Silvan, regisseur van Swans Reflecting Elephants.

Keep an Eye – Filmacademie

Deze vertoning is onderdeel van een dagprogramma over persoonlijke films. De dag begint met een presentatie van de Filmacademie, gevolgd door een masterclass van afstudeerder Niek Silvan, over het maken van een persoonlijke documentaire. Hierbij is iedereen van harte welkom! Reserveer wel even je gratis ticket op onze website. Meer afstudeerfilms bewonderen? Koop dan ook tickets voor Keep an Eye – Filmacademie blok 2: Het kind van mijn ouders + Q&A.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?