sluit

Keep an Eye – Filmacademie blok 2: Het kind van mijn ouders

Film
Filmspecials

De afstudeerfilms van de Filmacademie komen naar Nijmegen. Keep an Eye! Met andere woorden: houd ze in het oog en ontdek als eerste de mooiste pareltjes van de nieuwste generatie Nederlandse filmmakers!

Blok 2 bestaat uit drie korte films: de documentaires Louder! So I Can Hear You (29 min) en Filho (23 min) en de fictie Joan’s Theme (22 min). In alle drie de films speelt de relatie tussen de hoofdpersonages en een van hun ouders een belangrijke rol. We zijn getuige van een soms letterlijke, soms innerlijke reis, waarbij meer vragen naar boven komen dan dat er worden beantwoord: Wie ben ik ten opzichte van jou? Lijk ik op jou? Wat heb ik gekregen? Wat heb ik gemist? Waar begint of eindigt ons verhaal en hoe leef ik door, als jij wegvalt?

Louder! So I Can Hear You

In deze roadmovie reist filmmaakster Laura Bokhoven een verborgen verhaal van haar overleden vader achterna. Onderweg vermengt het landschap zich met een poëtische dialoog tussen vader en dochter en dienen voorbijgangers als raadgevers in het rouwproces en de zoektocht naar haar vaders verleden.

Filho

Filmmaker Tomas Ponsteen is geadopteerd uit Brazilië en heeft niet de behoefte om op zoek te gaan naar zijn biologische moeder. Sinds onthullingen over adoptiemisstanden vraagt hij zich af in hoeverre zijn keuze om niet te zoeken vrijblijvend is.

Joan’s Theme

Wanneer Joan auditie doet voor een belangrijke jazz master komt ze erachter dat het niet lukt om emotie in haar muziek te leggen. De ziekte van Joan’s moeder brengt haar uit evenwicht en beïnvloedt haar gevoelswereld. Joan gaat de strijd aan met de negatieve emoties, maar dit blijkt niet de oplossing.

Na afloop van de filmvertoning, is er een Q&A met Kiefer Eijckelhof, regisseur van Joan’s Theme.

Keep an Eye – Filmacademie

Deze vertoning is onderdeel van een dagprogramma over persoonlijke films. De dag begint met een presentatie van de Filmacademie, gevolgd door een masterclass van afstudeerder Niek Silvan, over het maken van een persoonlijke documentaire. Hierbij is iedereen van harte welkom! Reserveer wel even je gratis ticket op onze website. Meer afstudeerfilms bewonderen? Koop dan ook tickets voor Keep an Eye – Filmacademie blok 1: Mijn lichaam, mijn schaamte + Q&A.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?