sluit

Keep an Eye: Filmacademie Festival Blok C

Film
Filmspecials

Dit jaar vertonen wij Blok C van de films van de Nederlandse Filmacademie, bestaand uit Exolvo, COCON, Man in de Kas, en Onbewaakt Ogenblik.

Exolvo

Na een moeizame tocht door een duistere wereld komt een ridder aan bij het eindpunt van zijn reis. Een mysterieuze tempel in de woestijn.  Exolvo is een dark fantacy 3D-animatie short en is ontstaan uit een samenwerking tussen Visual Effects & Immersive Media en Sound Design studenten.

COCON

Wanneer de puberteit losbarst bij de 14-jarige natuurfreak Sonny Kruger en hij overmand wordt door ontluikende seksuele gevoelens, begint hij zijn leuke klasgenoot Coco met andere ogen te bekijken. Het verlegen buitenbeentje weet niet wat hij moet doen. Hij begint te twijfelen aan zijn mannelijkheid.

Sonny’s macho vader Bero, zijn aantrekkelijke zus Kimberly en zijn irritante klasgenoot Nigel, maken de verwarring en frustratie alleen maar erger. Toch doet Sonny, bijgestaan door zijn beste vriend Ferdi en geïnspireerd door voorbeelden uit de natuur, uiteindelijk een moedige poging om Coco voor zich te winnen.

Man in de Kas

Man in de Kas is een tragikomisch portret van een oude gerberakweker die wil stoppen met zijn werk. Zolang de gemeente zijn grond niet koopt, kan hij niet met pensioen. Tussen de schoonheid van de bloemen zit hij zijn dagen uit. Terwijl zijn kwekerij veroudert, groeit de industrie door.

Onbewaakt Ogenblik

Na de mislukte zelfmoordpoging van de vrouw van Willem is hun relatie in een onbewaakt ogenblik voorgoed veranderd. Willem moet omgaan met de depressiviteit van Leny terwijl hij worstelt met een grote loyaliteitsbreuk. Hij moet opnieuw de waarde en invulling van hun relatie beproeven om erachter te komen dat hij Leny moet loslaten.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?