sluit

A Street Cat Named Bob

Film

Na een moeilijke jeugd probeert James af te kicken van zijn heroïneverslaving. Als hij in de hal van de daklozenopvang een gewonde rode kater vindt, realiseert hij niet wat voor impact dit op zijn leven zal hebben.

Een huisdier is het laatste wat hij nodig heeft. Toch besluit hij het dier te verzorgen tot hij beter is, om hem vervolgens weer vrij te laten. Maar de kat die hij Bob had genoemd, denkt daar heel anders over en wijkt niet meer van James zijde. Bob vergezelt hem naar zijn werk als straatmuzikant en verkoper van de daklozenkrant en via Youtube filmpjes worden de twee beroemd. Dankzij Bob lukt het James uiteindelijk af te kicken en zijn leven terug op de rit te krijgen.

Hartverwarmend verhaal over hoe het leven van een straatmuzikant ingrijpend verandert nadat hij een schattige straatkat ontmoet. A Street Cat Named Bob is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de straatmuzikant James Bowen. Samen met schrijver Garry Jenkins schreef hij hier in 2012 ook een boek over, die een wereldwijd succes werd. Geregisseerd door Roger Spottiswoode, met Luke Treadaway (Unbroken) in de rol van James Bowen. Bob de kat maakt zijn acteerdebuut en speelt zichzelf.

 

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden