sluit

Kinoglaz Eindexamenfilms 2018

Film

Kinoglaz Eindexamenfilms 2018 staat voor de deur! DZIGA heeft in samenwerking met LUX de mooiste eindexamenfilms voor jullie geselecteerd van verschillende academies in Nederland.

Het belooft met een mooi filmprogramma een bijzondere middag te worden met een divers programma en de kans om filmmakers te ontmoeten. De filmmakers zijn aanwezig voor een Q&A.

Sisters – Daphne Lucker (NFA)
Sisters is een prachtige dansfilm, die gaat over drie zussen die opgroeien in verwaarlozing. Ze zijn overgeleverd aan elkaar en overleven zolang ze samen zijn. Is hun verbinding sterk genoeg om hun omgeving te overleven? Deze film won o.a. de Haghefilm Digitaal Publieksprijs tijdens het Keep an Eye Filmacademie Festival.

Dante vs Mohammed Ali – Marc Wagenaar (NFA)
In deze fictiefilm zie je hoe twee jongens op zoek zijn naar liefde in hun bekrompen boksdorp waar alles draait om vechten. Prachtige beelden in Warmerdam-achtige sfeer. De film werd al eerder uitgezonden op de NTR en genomineerd voor de Pathe Tuschinski Award tijdens NFF.

Water that birds don’t drink – Toto Kersten (St. Joost) en Keyvan Ghadimi
De documentaire neemt je met zelf geschoten beelden mee in het leven van een vissersfamilie in Brazilië. Door de komst van een dam komt de familie steeds verder van de rivier te leven. De Filmkrant schrijft over het maken van deze film: ‘Het is een ambitieus en geëngageerd plan dat je niet snel op Nederlandse academies aantreft.’

Drained – Michelle Ermens (ArtEZ)
Ermens won met haar film de publieksprijs van de TENT Awards 2018. In deze animatie wordt de kijker meegenomen in de psyche van een meisje met een mentale stoornis. Wanhoop en het zoeken naar een oplossing wisselen elkaar af en wordt op treffende wijze verbeeld. )

Revolution – Justin Bentvelsen (HKU)
Beeldschermen zijn steeds belangrijker in het leven van mensen. Langzaam vertroebelt de grens tussen de werkelijke wereld en door computers gegenereerde beelden. Kan deze overgang een revolutie voor de mens worden? Ontstaan er nieuwe ongekende werelden? Waar eindigt dit? ‘Revolution’ verkent met bijzondere beelden dit proces.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden