sluit

Knor & Koning Worst (6+)

+ Koning Worst
Film
Junior

Knor is de eerste animatiefilm die de Gouden Kalf voor Beste Film heeft gewonnen. Naast Beste Film ontving Knor ook de Gouden Kalveren voor regie en vormgeving.

Voor haar negende verjaardag krijgt Babs van haar opa uit Amerika het varkentje Knor cadeau. Haar ouders zijn daar niet zo blij mee. Alleen op voorwaarde dat Knor een puppycursus volgt, mag Babs hem houden. Maar dan blijkt opa stiekem andere plannen te hebben met Knor. Hij doet mee met de worstenwedstrijd van de Vereniging voor Vleeswaren van Verse Varkens…

Na de film Knor wordt de korte film Koning Worst (22 min) vertoond.

Koning Worst is de muzikale prequel van de Gouden Kalf winnaar Knor en geeft antwoord op de vraag: hoe kwamen de rattenstaarten vijfentwintig jaar geleden in de worsten terecht? Wanneer Greetjes vader, slager Tuitjes, de strijd aangaat met zijn Italiaanse concurrent Smakkerelli, staat het voorheen zo rustieke dorpje Moppel op zijn kop. Tuitjes verliest klanten, en Greetje misschien ook haar grote liefde Nol. De twee gezworen vijanden hebben namelijk afgesproken dat de verliezer van de wedstrijd van de Vereniging voor Vleeswaren van Verse Varkens voor altijd het dorp moet verlaten. Voor Greetje is de jaarlijkse worstwedstrijd een duivels dilemma: kiest ze voor haar vader, of voor zichzelf?

Arnhemse productie

De eerste Nederlandse stopmotionspeelfilm ooit! Deze aandoenlijke, grappige animatiefilm van regisseur Mascha Halberstad is gebaseerd op het boek ‘De Wraak van Knor’ van Tosca Menten (Dummie de Mummie). De lovend ontvangen film ging in wereldpremière tijdens het filmfestival van Berlijn in februari 2022 en is geheel in de Arnhemse Holy Motion Studio gemaakt.

 

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?