sluit

Kijk Ons – Kom hier dat ik u kus

Film
Specials

Exclusieve Kijk Ons-voorpremière van Kom hier dat ik u kus, inclusief interview met de makers. De film is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Griet Op De Beeck.

Mona is negen jaar oud als haar moeder bij een auto ongeluk komt te overlijden. Haar vader Vincent krijgt al snel een nieuwe vriendin Marie, die het gezin inkomt als vervangende moeder en alle aandacht opeist. Mona maakt er op haar manier maar het beste van, want ze wil niet dat dit nieuwe gezin ook uit elkaar valt. Ze voelt zich verantwoordelijk en doet er alles aan om het te laten slagen, ook al gaat dat ten koste van zichzelf. Het wordt haar manier van leven. Ook als volwassene doet Mona haar uiterste best om iedereen gelukkig te maken. Maar de volwassen Mona beseft dat de wereld gevuld is met ego’s en eigendenkers en dat ze het heft in eigen handen zal moeten nemen om uiteindelijk zelf een gelukkig leven te kunnen leiden.

INTERVIEW EN VOORFILM
Bij deze speciale voorpremière van Kom hier dat ik u kus wordt een interview vertoond met regisseurs Niels van Koevorden en Sabine Lubbe Bakker. Verder wordt de film voorafgegaan door de korte film Marlon Brando van Vincent Tilanus.

KIJK ONS
Kijk Ons is een initiatief van NFO (Nederlands Filmtheater Overleg), Eye Filmmuseum, Nederlands Filmfonds, Nederlands Film Festival om de Nederlandse artistieke film te promoten. Het label zet zich in om de toegankelijk en het imago van de artistieke Nederlandse Film te vergroten door middel van landelijke evenementen waar een selectie uit het Nederlands aanbod vertoond wordt. 

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?