sluit

Koolhovens Keuze – Eurocrime

Film
Filmspecials

Martin Koolhoven is een van de bekendste Nederlandse filmmakers. Zijn films zijn samen goed voor 16 gouden kalveren, 30 nominaties en veel internationale filmprijzen. Aan de hand van verhalen en geprojecteerde beelden gaat Martin tijdens de reeks ‘Koolhovens Keuze’ het gesprek aan met de zaal en neemt hij je mee in zijn fascinatie voor films. Deze keer gaat hij in gesprek over het onderwerp ‘Eurocrime’.

Dinsdag 21 juni: Koolhovens Keuze – Eurocrime

Op 21 juni diept Martin Koolhoven een thema uit waar hij in het tweede seizoen van tv-programma De Kijk van Koolhoven al een aflevering aan wijdde: Eurocrime

‘Ik had daar voor mijn gevoel zó weinig tijd! Ik heb zelfs hele landen buiten beschouwing moeten laten! Het is dus tijd voor deze aanvulling. Maar ook de poliziesco, krimi en policier verdienen meer aandacht, verdorie. Vergeet Hollywood, let’s get dangerous.’ – Martin Koolhoven

Na de masterclass en een korte pauze kan je genieten van een inleiding en de film Cold Eyes of Fear. 

Cold Eyes of Fear

De hoofdfilm van de avond is er een van Koolhovens favoriete Italiaanse pulpregisseur Enzo G. Castellari (naar wie hij zijn tweede zoontje vernoemd heeft).

Een knappe jonge playboy (Gianni Garko) pikt een mooi Italiaans meisje (Giovanna Ralli) op en brengt haar naar het huis van zijn vader voor wat plezier. Wat hij niet weet, is dat twee gevaarlijke veroordeelden bij het huis op de loer liggen. Zij willen zich wreken op de vader van de jongeman (Fernando Rey), de rechter die hen naar de gevangenis bracht. Een spannende thriller met een freaky score van niemand minder dan maestro Ennio Morricone.

Let op! Deze film is Engels gesproken zonder ondertiteling.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?