sluit

Koolhovens Keuze – Clint Eastwood

Film
Filmspecials

Martin Koolhoven is een van de bekendste Nederlandse filmmakers. Zijn films zijn samen goed voor 16 gouden kalveren, 30 nominaties en veel internationale filmprijzen. Aan de hand van verhalen en geprojecteerde beelden gaat Martin het gesprek aan met de zaal en neemt hij je meerdere avonden mee in zijn fascinatie voor films. Deze keer gaat hij in gesprek over Clint Eastwood.

Vol enthousiasme vertelt Martin Koolhoven over een van zijn eigen favoriete regisseurs. De avond begint met een masterclass over Clint Eastwood, gegeven door middel van fragmenten die Martin heeft uitgekozen. Na een korte pauze kan je genieten van een inleiding en de film The Outlaw Josey Wales.

The Outlaw Josey Wales

Als de Outlaw Josey Wales is Clint Eastwood fantastisch als een omzichtige eenling, verwant aan de “Man with No Name” uit zijn Europese westerns. Maar in tegenstelling tot die andere mythische outlaw, heeft Josey Wales een naam en een hart. Dat hart gaat open terwijl de actie zich ontvouwt. Nadat Wales de brute moord op zijn familie heeft gewroken, wordt hij achtervolgd door een bende moordenaars. Hij reist het liefst alleen, maar losbandige outlaws voelen zich tot hem aangetrokken – en Wales kan er niet toe komen hen onbeschermd achter te laten.

Let op! Deze film is niet ondertiteld.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?