sluit

La Belle Époque

Film

La Belle Époque is een heerlijke romantische en komische film over een man die de meest memorabele week uit zijn leven herbeleefd. Deze nieuwe Franse film van Nicolas Bedos is nu bij ons te zien.

Het leven van de technofobische striptekenaar Victor (Daniel Auteuil) raakt ontregeld wanneer succesvol zakenman Antoine (Guillaume Canet) hem kennis laat maken met een nieuwe en unieke manier van entertainment. Antoines bedrijf biedt zijn cliënten namelijk de kans om door een combinatie van slimme trucages en het naspelen van gebeurtenissen terug in de tijd te gaan, naar een moment naar keuze. Victor (60), wie midden in en relatiecrisis zit, besluit de meest memorabele week uit zijn leven te herbeleven, de week waarin hij zijn grote liefde Marianne (Fanny Ardant) voor het eerste ontmoette, veertig jaar eerder…

La Belle Époque is de tweede lange film van regisseur en scenarioschrijver Nicolas Bedos en beleefde zijn wereldpremière tijdens het filmfestival van Cannes. Ook was het de openingsfilm bij de 21ste editie van het festival Film by the Sea in Vlissingen.

  • Komisch drama van Bedos (die ook het scenario schreef) is prettig vilein, zegt ondertussen verstandige dingen over de liefde en ouder worden.
    VPRO Cinema
  • Daniel Auteuil en Fanny Ardant hebben zichtbaar plezier in hun rollen.
    Trouw
  • La Belle Époque’ is een fijne Franse film, die zowel handig inspeelt op de huidige maatschappij als een universeel en tijdloos verhaal vertelt
    CINEMAGAZINE.NL

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?