sluit

La Ch’tite Famille

Film
Picl

Na het succes van Bienvenuez chez les ch’tis komt acteur/regisseur Dany Boon met een nieuwe heerlijke komedie over de ‘ongemanierde’ noorderlingen.

Valentin D., die samen met zijn partner Constance een succesvol designerduo vormt,  organiseert een luxe opening van hun oeuvretentoonstelling in het prestigieuze Palais de Tokyo in Parijs. Om een plek in de exclusieve wereld vol luxe te verwerven heeft Valentin altijd gelogen over zijn eenvoudige arbeidersafkomst uit het noorden van Frankrijk. Maar wanneer zijn ongemanierde moeder, broer en schoonzus onverwachts bij de opening komen opdagen, botsen Valentins twee werelden onvermijdelijk met elkaar. Tot overmaat van ramp wordt Valentin vervolgens aangereden door een auto, waardoor hij zijn geheugen verliest en zich twintig jaar terug in het verleden waant, toen hij nog een Noord-Franse, ch’ti-sprekende arbeiderszoon was…

Tien jaar geleden boekte regisseur en hoofdrolspeler Dany Boon wereldwijd succes met zijn Bienvenuez chez les Ch’tis, over een postbode uit Zuid-Frankrijk die vanwege een fout op zijn werk wordt ‘gedegradeerd’ naar een noordelijke regio in Frankrijk en kennis maakt met de arbeidersmentaliteit en –gewoonten van de ‘Ch’tis’. Altijd al wilde hij nog een film maken over de noordelijke capriolen, en dat is nu gelukt.

  • Flodder op zijn Frans, maar dan met onvertaalbare woordgrappen in plaats van platvloerse. De levendige cast maakt er ook voor niet-Franstaligen wat leuks van.
    Veronica Magazine
  • De film wordt langzaam maar zeker steeds gezelliger en eindigt in een warm bad van ongeremde vreugde en naastenliefde.
    Filmvandaag.nl
  • Komiek Dany Boon, regisseur en hoofdrolspeler, weet de snobistische kunstwereld heerlijk af te schilderen, met hier en daar een vette knipoog naar Jacques Tati.
    De Volkskrant

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden